Известие

Collapse
No announcement yet.

омасляване около капачката на главата на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• омасляване около капачката на главата на двигателя

Преди не ми правеше впечатление, но откак се затопли времето, сякаш това омасляване се увеличи. Не знам дали е в следствие на някакви маслени изпарения или някъде по главата нещо се е "сдухало"
    Това нормално явление ли е или признак за предстоящ проблем?
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

По принцип ако си сипал повече масло и си я пържил яко може да избие от капачката или от някоя гарнитура
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

и при мен се беше появило това но : сваляш капачката ,има две пластини коита затягат - стягаш ги малко и си номер едно ,ако обаче ти тече от гарнитурата ... ще трябва да я смениш с нова
      Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от monigt
        и при мен се беше появило това но : сваляш капачката ,има две пластини коита затягат - стягаш ги малко и си номер едно ,ако обаче ти тече от гарнитурата ... ще трябва да я смениш с нова

сменява се гуменото уплътнение на капачката,
        защото с времето и от топлината амплитуда се вдървява
        обаче съм виждал да се продава само в комплекта гарнитури, но предполагам с поръчка може да се достави

Comment

става и като я обърнеш гумичката(става много лесно)
          alfa romeo 155 1.8 twin spark 92

Comment

пак повтарям
            от миниму 9-те години употреба
            гумата се спича и с каквато и сила да я притискаш между нея и алуминия винаги ще преминава масло
            за това най-добре нова, при това струва левчета

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
              пак повтарям
              гумата се спича и с каквато и сила да я притискаш между нея и алуминия винаги ще преминава масло
              има ли го по магазините или само комплект гарнитури продават?
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

отговорите ви ме успокояват, защото аз си помислих едва ли не, че имам недобро уплътняване на някой клапан или сегмент на бутало, та следствие на което налягането горе в капака на ДВГ'то се повишава и това предизвиква въпросното омасляване... явно нещата са в графата "нормално явление"

Мерси за отговорите!!!
                ...а и аз да повторя въпроса на търтей - откъде да си вземем нови уплътнения?
                AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

ми не съм се интересувал, но може да се попита
                  ако не се вади парт номер и се поръчва(може и колективно)

иначе и аз не бях много светнат, докато на Пух в коплекта гарнитури, не остана едно парче гума, което до края се чудих за къде е

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
                    пак повтарям
                    Струва 2 лв. навсякъде
                    Сменя се гумената гарнитура и заспива
                    sigpic

Comment

Working...
                    X